Acer R240HY

Primele impresii și designul

Când așezați pentru prima dată acest monitor pe birou, un gând obișnuit ar fi că ați primit din greșeală un model mai scump. Acer s-a mândrit foarte mult cu designul acestui monitor, în special cu marginile sale foarte subțiri.

Învelit în plastic negru lucios, acesta poate fi sensibil la amprente, așa că ar putea avea nevoie de o ștergere după ce l-ați poziționat corect. Ecranul este așezat pe un suport solid și robust, cu un inel elegant folosit ca bază.


acer-r240hy-review
Evaluarea noastră:91u-JxjgBoL(4.7 / 5)

Vezi pretul Emag

Păstrarea lucrurilor simple

În timp ce termini de a te felicita pentru cât de bine te-ai descurcat cu această achiziție bazată pe aspect, începi să te uiți puțin mai atent. În acest moment începeți să înțelegeți de unde au fost reduse unele costuri.

În jurul părții din spate a monitorului, există câteva opțiuni de conectivitate limitate. Acestea includ un singur port HDMI, un port DVI și o intrare VGA solo. Deși acest lucru este suficient pentru majoritatea scopurilor, ar fi fost bine să existe o opțiune DisplayPort.

Detaliile esențiale...

Știm că unii dintre voi au spațiu limitat, alături de alții cărora le place să se uite la numere și detalii. Așadar, iată care sunt măsurătorile, fiind de 21,3 x 7,3 x 16 inci (54 x 18,5 x 40,6 centimetri) și o greutate de 6,5 lire (2,95 kilograme).

Pentru a prelua controlul asupra setărilor monitorului, există o bandă de control situată de-a lungul părții inferioare a ecranului. Acestea includ cinci butoane diferite pentru a controla lucruri precum luminozitatea și contrastul. În plus, mai există un buton ca întrerupător de alimentare.

Specificații

image

Deși este comercializat ca un monitor de 24 de inci, măsura exactă a diagonalei ecranului este de 23,8 inci (60,45 centimetri). Rezoluția este într-adevăr la punctul ideal pentru această dimensiune, la Full HD 1920 x 1080p, oferind imagini clare și detaliate.

Așa cum este obișnuit și standardul industriei în prezent, monitorul are un raport de ecran de 16:9. Utilizarea unui panou IPS asigură o mai mare acuratețe a culorilor, împreună cu unghiuri de vizualizare mai largi. Acer a aplicat un strat de acoperire a ecranului anti-reflexie pentru a îmbunătăți și mai mult acest lucru.

Atracție pentru interior

Un nivel maxim de luminozitate de 250 de nits este posibil cu acest ecran Acer. Acest lucru este destul de bun la acest nivel de preț și este bun pentru utilizarea în interior. Se va comporta bine în timpul zilei, dar vă recomandăm să țineți ecranul departe de orice lumină solară directă.

Manevrarea monitorului în poziția perfectă este limitată, deoarece singura opțiune este o înclinare de 15° în spate și 5° în față. Nu există nicio opțiune pentru înălțime, pivotare sau pivotare și, din păcate, nu sunt acceptate nici monturile VESA.

Ecologic

Nu economisiți doar la prețul de achiziție al acestui monitor; economiile continuă să apară și la costurile de funcționare. Incredibil de eficient din punct de vedere energetic și ecologic, acest ecran consumă doar 19 wați de energie. Dacă treceți la modul ECO, consumul scade și mai mult, ajungând la 12 wați. Acest lucru îl face unul dintre cele cele mai bune monitoare ecologice de pe piață.

Am menționat mai devreme că unul dintre avantajele unui panou IPS este reprezentat de unghiuri de vizualizare mai largi. Puteți vizualiza imagini de până la 178° fără a sacrifica calitatea imaginii. Acest lucru este ideal pentru vizionarea filmelor de pe o canapea sau din pat.

Caracteristici

acer-r240hy-specs

Vezi pretul Emag

După cum am menționat, au existat unele omisiuni notabile pentru a menține costurile la un nivel scăzut, cum ar fi conectivitatea limitată și manevrabilitatea ecranului. Acolo unde Acer nu a tăiat niciun colț este în capacitatea panourilor de a produce o imagine de calitate și precisă.

Cu un raport de contrast de 100.000.000:1, imaginile de pe acest ecran sunt pur și simplu uimitoare, mai ales pentru acest nivel de preț. Pentru că nu veți dori să vă uitați în altă parte, Acer a inclus tehnologia lor Flicker-less și un filtru de lumină albastră pentru a vă proteja ochii.

Ratele de reîmprospătare overclockate

Pentru jocuri, există câteva numere care sunt importante. Acestea sunt ratele de reîmprospătare, ratele de răspuns și timpul de întârziere. Acestea pot face diferența între a câștiga sau a pierde într-un mediu de gaming extrem de competitiv.

Rata de reîmprospătare standard a acestui monitor este de 60 Hz. Aceasta poate fi suprasolicitată la 75 Hz, ceea ce duce la o ușoară îmbunătățire a fluidității și netezimii mișcărilor. Nimic revoluționar, dar, așa cum este tema cu acest monitor, peste așteptări la acest preț.

Răspuns rapid, fără întârzieri...

Un timp de răspuns de 4 ms de la gri la gri la pixel va reduce puternic orice efect vizibil de estompare a mișcărilor sau fantomă. Acest lucru este deosebit de util pentru utilizarea în timpul filmelor și jocurilor, atunci când pe ecran există obiecte care se mișcă rapid.

Cu excepția cazului în care nu sunteți un gamer absolut dedicat, timpul scurt de întârziere de 9,6 ms este foarte respectabil. Acesta este timpul necesar pentru ca semnalul să călătorească de la dispozitivul de ieșire și să ajungă sub formă de imagine pe ecran.

Performanță

acer-r240hy-feature

Acer profită cu adevărat de punctele forte ale panourilor IPS, oferind o imagine superbă, luminoasă și vie. Aceasta este menținută într-o gamă de unghiuri diferite, ceea ce face ca acest monitor să fie util pentru muncă, joacă și relaxare. Acest lucru îl face cu ușurință unul dintre cele mai bune monitoare cu cel mai bun raport calitate-preț pe care îl puteți cumpăra.

Nu am mai văzut până acum negri mai profunzi la acest nivel de accesibilitate, iar același lucru este valabil și pentru luminozitatea albului. De asemenea, nu au existat nuanțe gri sau galbene notabile, care sunt ocazional asociate cu unele alte monitoare de buget.

Experiență de joc plăcută...

În timp ce jucătorii hardcore sunt adepții ratelor de reîmprospătare uriașe, împreună cu timpi de răspuns și de întârziere minusculi, acest cel mai bun monitor de gaming de buget oferă în continuare. Pentru jocuri cu cheltuirea unei averi, acestea sunt niște cifre foarte impresionante și sunt cu mult înaintea altor produse din acest segment.

Folosind ca exemplu jocurile FPS, cum ar fi Overwatch și Battlefield, aceste tipuri de jocuri expun adesea orice slăbiciune. Ceea ce am primit a fost o experiență lină și plăcută, fără podele majore, cu excepția cazului în care le căutați în mod intenționat.

Trăsătura IPS

Am vorbit despre multe dintre avantajele pe care le oferă un panou IPS și a venit momentul să discutăm despre unul dintre punctele lor slabe. Această problemă este cunoscută sub numele de 'light bleeding'. Ceea ce tinde să se întâmple este că se poate detecta o strălucire în jurul marginilor ecranului.

Acest lucru poate fi observat mai des în timpul scenelor mai întunecate, în special în colțuri. Deși există în mod natural o anumită sângerare a luminii pe acest ecran, aceasta nu este prea deranjantă sau vizibilă în timpul utilizării obișnuite, cu excepția cazului în care camera este foarte întunecată.

Acer R240HY Review Pro și contra

Pro

  • Monitor de înaltă calitate la un preț accesibil.
  • Marginile subțiri îl fac excelent pentru aplicații cu mai multe ecrane.
  • Rezoluție Full HD 1920 x 1080p clară și detaliată.
  • Panou IPS cu culori precise și unghiuri largi de vizualizare.
  • Rata de reîmprospătare overclockată de până la 75 Hz.
  • Timp de răspuns de 4 ms și un timp de întârziere de 9,6 ms.

Dezavantaje

  • Finisajul negru lucios atrage ușor amprentele digitale.
  • Opțiuni de conectivitate limitate și fără DisplayPort.
  • Doar reglabil înclinat și fără opțiune de montare VESA.
  • Sângerare de lumină vizibilă, tipică pentru panourile IPS.

Căutați mai multe opțiuni de calitate pentru monitoare?

Atunci aruncați o privire la recenziile noastre cuprinzătoare despre cele mai bune monitoare Ultrawide, cel mai bun monitor de jocuri sub 300 de dolari, cel mai bun monitor pentru editare foto, cele mai bune monitoare de jocuri sub 200 de dolari, cel mai bun monitor 4K ieftin sub 300 de dolari sau, dacă aveți un buget mega restrâns, ce ziceți de cele mai bune monitoare de jocuri sub 100 de dolari de pe piață în 2024.

Dar, dacă sunteți în căutarea unor recenzii și mai aprofundate, atunci consultați Recenzie Aorus AD27QD, recenzia noastră ASUS VG279Q, recenzia noastră LG 32MA70HY P 32 Inch Full HD IPS Monitor Review, recenzia noastră ASUS VG248QE Gaming Monitor Review sau recenzia noastră Samsung C32HG70.

Recenzie Acer R240HY - Gânduri finale

Chiar dacă există cu siguranță monitoare mai bune pe piață, acestea costă, de asemenea, cel puțin dublu față de preț. Acer a luat cu adevărat o decizie excelentă prin reducerea unor elemente minore și prin concentrarea pe furnizarea unei imagini incredibil de precise, vii și detaliate.

Vezi pretul Emag

Ar fi fost bine să aibă DisplayPort și poate un suport VESA. Cu toate acestea, aceste neajunsuri sunt ușor de iertat și de uitat odată ce începeți să vizionați un film sau să jucați un joc cu acel panou IPS bine pus la punct.

În concluzie, acesta este un produs care se rezumă la ceea ce are de oferit și nu la ceea ce nu are.