AOC G2590FX

Caracteristici de design și conectivitate

Am găsit designul elegant și atractiv. În ceea ce AOG numește '3-sided frameless' (fără ramă pe 3 laturi), marginile din partea superioară și laterale sunt foarte subțiri, ceea ce îl face perfect pentru o configurație cu mai multe ecrane. Luneta inferioară este de o culoare roșie atrăgătoare, dar nu prea agresivă.

Construit din plastic dur de înaltă calitate, în mare parte negru mat, de culoare neagră, monitorul pare robust și bine făcut. Suportul are o bază rotundă și un gât semicircular cu fața plată care include o gaură pentru gestionarea cablurilor.

Mișcare și montare...

Reglarea ecranului se poate face numai cu o înclinare frontală sau posterioară de la -3,5° la 21,5°. Puțin dezamăgitor în ceea ce privește opțiunile de mișcare; cu toate acestea, există o salvare dacă aveți cu adevărat nevoie de mai multă flexibilitate.

Este posibilă utilizarea unui suport de perete sau a unui suport de la o terță parte. Acest lucru se datorează modelului VESA de 100 x 100 mm de pe partea din spate a monitorului. Suntem mulțumiți de suportul inclus, având în vedere prețul accesibil, și este un lucru pe care probabil că majoritatea sunt fericiți să îl treacă cu vederea.

Opțiuni de conectare

Pentru conectarea ecranului la PC sau la consolă, există o serie de opțiuni în partea din spate. Acestea includ un DisplayPort 1.2, două porturi HDMI 1.4, un port VGA și există, de asemenea, o mufă pentru căști de 3,5 mm pentru ieșirea de sunet.

Atât Displayport, cât și HDMI suportă rata de reîmprospătare de 144 Hz și tehnologia FreeSync de la AMD Radeon. Totuși, dacă sunteți utilizator de GPU Nvidia Geforce, G-Sync este suportat doar prin DisplayPort.

Opțiuni și caracteristici ale meniului

Navigarea în meniul OSD (afișare pe ecran) este facilitată de utilizarea unui joystick situat în partea din spate a ecranului. Există un sistem inteligent de comenzi rapide pentru a accesa meniuri specifice. În sus modifică setările de intrare, în jos face să apară un reticul, iar în stânga deschide presetările modului de joc.

AOC-G2590FX-Review

Vezi pretul Emag

Presetările de joc includ FPS, Racing, RTS și trei profiluri personalizabile. Bineînțeles, există toate opțiunile obișnuite de reglat, cum ar fi luminozitatea, contrastul, claritatea, etc. Acestea sunt de așteptat, dar AOC a făcut un pas în plus doar pentru gameri.

Caracteristici dedicate jocurilor...

Ne-a plăcut VRR (Variable Refresh Rate), deoarece are o gamă fantastică între 30 - 144 Hz. Majoritatea celorlalte monitoare oferă doar între 40 - 144 Hz. În plus, dacă rata de cadre scade sub 30 fps, LFC (Low Framerate Compensation) înmulțește ratele de cadre scăzute până la recuperare.

O altă caracteristică excelentă care ne place este Shadow Control și Game Color. Aceasta vă permite să ajustați obiectele mai întunecate pentru a le face mai clar vizibile - o modalitate excelentă de a găsi acele comori și obiecte de colecție ascunse.

Și asta nu e tot...

În plus, AOC a inclus 'Low Input Lag', care ocolește anumite procesări ale imaginii, reducând și mai mult lag-ul. Împreună cu setările de timp de răspuns 'Overdrive', acestea fiind Off, Weak, Medium și Strong, puteți fi siguri de un gameplay fluid și dinamic.

Am menționat mai devreme atât FreeSync, cât și G-Sync. Ceea ce fac ambele este să potrivească ratele de cadre ale monitorului cu cele ale GPU-ului dumneavoastră. Prin faptul că atât monitorul, cât și GPU-ul lucrează în sincronizare, acest lucru elimină practic orice screen tearing.

Specificații de performanță

AOC G2590FX utilizează un panou TN. Acest lucru permite timpi de răspuns rapizi și rate de reîmprospătare ridicate, dar adesea cu prețul acurateței culorilor și al unghiurilor de vizualizare. Dar vom aborda acest aspect în detaliu puțin mai târziu.

Vorbind de timpi de răspuns rapizi, acest ecran este ca un fulger la doar 1 ms. Acest lucru va fi cu adevărat apreciat de jucătorii care se bucură de jocuri rapide, cum ar fi shooterele de tip first-person shooter și simulatoarele de conducere.

Atât de rapid, încât alții rămân în urmă...

Multe alte monitoare de pe piață oferă timpi de răspuns de 1 ms. Dar, de multe ori, acestea nu au timpi de întârziere impresionanți. Acesta este timpul necesar pentru ca GPU să trimită semnalul către monitor și afectează cât de receptive sunt intrările tale.

Jucătorii profesioniști se așteaptă la un timp de lag de cel puțin 6,94 ms sau mai puțin. Ei bine, am spus că acest monitor este rapid ca un fulger, deoarece se mândrește cu o viteză impresionant de mică 4 ms. Acest lucru îi va satisface chiar și pe cei mai critici dintre gameri.

Pixeli, hertzi, și dând flickerul pe flicker...

61bXjkseJEL

 

Vezi pretul Emag

Fiind un ecran FHD înseamnă o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Cu o dimensiune a ecranului de 25 de inci, acest lucru înseamnă o densitate excelentă a pixelilor. Dacă vrei să încerci să identifici fiecare pixel în parte, va trebui să te apropii foarte mult și, probabil, să strângi puțin ochii.

Fiind capabil de până la 144 fps (cadre pe secundă) înseamnă că jocul este fluid, neted și captivant. Vă puteți bucura de acest lucru ore în șir, deoarece ecranul nu pâlpâie, reglând luminozitatea fără a fi nevoie de PWM (Pulse-Width Modulation).

Calitatea imaginii

După cum am mai menționat, acesta este un panou TN. Unul dintre dezavantaje este de obicei precizia culorilor. Dispunând de o adâncime de culoare pe 8 biți cu dithering, am constatat că imaginile sunt bogate, vibrante și mai bune decât ceea ce se întâmplă de obicei cu această tehnologie.

Celălalt dezavantaj tipic este pierderea contrastului, a luminozității și a culorilor atunci când este privit dintr-un unghi. Deși acest lucru este încă valabil, nu este la fel de drastic ca în cazul altor ecrane pe care le-am folosit în trecut. Și, fiind un monitor pentru jocuri, de obicei, oricum stai direct în față atunci când te joci.

Luminos și vibrant...

O luminozitate de vârf de 400 de nits nu este cea mai mare pe care am văzut-o vreodată, dar este totuși mult peste medie. Majoritatea monitoarelor sunt în jur de 300 de nits. Am putut vedea clar detaliile de pe ecran chiar și cu soarele care intra pe fereastră.

Deși este posibil să nu doriți să faceți o gradație profesională a culorilor pentru editare foto sau video, nu pentru asta a fost proiectat. Am constatat că culorile sunt vibrante și abundente, ceea ce face ca experiența de joc să fie frumoasă și plăcută.

Avantaje și dezavantaje ale AOC G2590FX

Avantaje

  • Un lag de intrare foarte mic.
  • Rată mare de cadre.
  • Timp de răspuns rapid.
  • Funcții dedicate jocurilor.
  • Cadre foarte subțiri pentru ecrane cu mai multe monitoare.

Dezavantaje

  • Suport numai înclinabil.
  • Unghiuri de vizualizare limitate.
  • Precizie mai scăzută a culorilor din cauza panoului TN.

Vreți să verificați concurența?

Dacă da, poate vă interesează să citiți recenzia noastră despre monitorul de gaming ASUS VG248QE sau recenzia noastră despre ASUS VG279Q? Sau, dacă nu sunteți un fan ASUS, consultați recenzia noastră despre Samsung C 32HG70 sau recenzia noastră despre Aurus AD27QD!

Căutați în funcție de buget? Avem soluția potrivită pentru tine! Aruncați o privire la recenziile noastre despre Cel mai bun monitor de gaming sub 300 de dolari sau Cele mai bune monitoare de gaming sub 200 de dolari... Avem chiar și o recenzie despre Cel mai bun monitor de gaming sub 100 de dolari, dacă sunteți cu adevărat strâmtorat de bani!

Și știm că vă veți bucura de recenziile noastre despre Cele mai bune roți de curse pentru 2024!

Ok, revenim la recenzia de astăzi...

61jII9w6QZL

Vezi pretul Emag

 

AOC G2590FX Review Final Thoughts

Există multe monitoare 1080p cu 144 Hz pe piață astăzi. Atât de multe, de fapt, încât suntem cu adevărat răsfățați să alegem. Totuși, nu toate aceste monitoare oferă aceeași experiență. În timp ce unele pretind că au timpi de răspuns rapizi, acestea au adesea întârzieri. Nu este cazul acestui model.

Există, de asemenea, o mulțime de lucruri pe care le oferă AOC G2590FX prin designul atractiv al lunetei super-subțiri, caracteristicile specifice jocurilor și specificațiile impresionante. Ne-am aștepta să plătim mult mai mult pentru a ne bucura de toate avantajele pe care le oferă acest produs.

Putem spune cu ușurință că AOC G2590FX este un produs care se remarcă pe o piață aglomerată.

Jocuri fericite!

Vezi pretul Emag


5 / 5 ( 101 voturi )

Vezi mai multe:

Citiți mai multe:

Citiți mai multe:

Categorii Tehnologie61jY-nUENYL

Despre Paul S. Brunet

Cunoscut ca 'iubitorul de tehnologie', Paul este un expert în tehnologie actuală și în tendințe. Aici, la TinyGrab, el face ca 'tehnologia' să fie ușor de înțeles pentru o persoană obișnuită.