Corsair K95 RGB Platinum

Design

Pentru o tastatură de dimensiuni și funcții complete, este mult mai mică decât v-ați putea aștepta. Corsair a făcut o treabă excelentă cu aspectul, păstrând totul compact, dar accesibil. Ca urmare, este una dintre cele mai bune tastaturi compacte pentru jocuri de pe piață.

În partea inferioară a fost folosit plastic ABS de înaltă calitate ca bază, întărit cu un șasiu din aluminiu. Există o dispunere standard de 104 taste, la care se adaugă 6 taste macro de-a lungul părții stângi și taste media în secțiunea superioară.

Comenzile uzuale făcute ușor...


corsair-k95-rgb-platinum-review
Evaluarea noastră:71niQiKL9lL(4.6 / 5)

Vezi pretul Emag

Mergând de-a lungul secțiunii superioare a tastaturii, întâlnim trei butoane de comandă rapidă. Primul schimbă profilurile de utilizator, urmat de ajustarea iluminării, apoi un buton de blocare care dezactivează tasta Windows în timpul jocului.

În colțul din dreapta sus se află o rotiță metalică pentru reglarea nivelului de volum, cu un mic buton de mute direct în stânga sa. Imediat sub și deasupra tastaturii numerice se află patru controale media dedicate. Acestea efectuează oprirea, trecerea înapoi, redarea/pausul și trecerea înainte.

Oferiți încheietura mâinii o odihnă...

Dacă vă deplasați de sus în jos, veți găsi suportul pentru încheietura mâinii căptușit. Acesta a fost capitonat cu spumă și este acoperit cu piele artificială. Curățarea este ușoară prin ștergerea oricărei transpirații sau vărsări accidentale.

Pentru a oferi mai mult confort în funcție de sarcina dumneavoastră, este dublu-față. Netedă pe o parte și texturată pe cealaltă pentru un plus de aderență. Detașarea și reatașarea este ușoară, deoarece suportul pentru încheietura mâinii se fixează pur și simplu cu ajutorul unor magneți. Prin urmare, aceasta este una dintre cele cele mai confortabile tastaturi pentru jocuri de pe piață.

Fă-o a ta...

Există două culori din care poți alege pentru placa superioară din aluminiu periat anodizat de calitate aeronautică. Alegeți între negru sau gri Gunmetal. Ambele arată superb și se adaugă la atracția deja carismatică a tastaturii.

Dacă aceste două culori vi se par un pic plictisitoare, nu aveți de ce să vă faceți griji. Iluminarea RGB încorporată a fiecărei taste poate oferi până la 16,8 milioane de posibilități de culori diferite. Există chiar și o bandă subțire luminoasă de-a lungul părții superioare a tastaturii pentru un plus de fler.

Caracteristici

image

Uneori, lucrurile mici sunt cele care contează cel mai mult. Cum ar fi dacă întoarceți tastatura și vedeți decupajul în formă de X. Acesta este conceput pentru a ajuta la gestionarea cablurilor, oferind o serie de opțiuni de rutare în diferite direcții.

În afară de suportul pentru încheietura mâinii detașabil pe ambele fețe, incredibil de confortabil, de comenzile rapide dedicate și de comenzile media, există încă multe alte caracteristici. Da, încă mai mult decât curcubeul magic al iluminării RGB.

Își poate aminti...

Datorită celor 8 MB de memorie încorporată, puteți salva până la trei profiluri de utilizator direct pe tastatură. Asta înseamnă că, dacă participați la o petrecere LAN sau chiar doriți să concurați în ESports, atunci toate setările dvs. preferate sunt gata de utilizare.

Puteți salva totul, de la comenzi macro până la refacerea tastelor, împreună cu setările RGB personalizate. Profilele pot fi apoi schimbate cu ușurință cu ajutorul butonului de comandă rapidă situat în partea superioară a tastaturii.

Confort suplimentar...

Lângă locul în care cablul USB-C împletit iese din tastatură, în centrul părții din spate, se află un passthrough USB 2.0. Acest lucru este incredibil de util din atât de multe motive. Faptul că aveți acces la un port USB convenabil vă deschide o lume de oportunități.

Puteți conecta un dispozitiv de stocare extern pentru un transfer de date rapid și ușor. Folosiți-l pentru a conecta un accesoriu, cum ar fi o cască sau un mouse. O altă utilizare excelentă este pentru a vă încărca smartphone-ul sau tableta în timp ce vă pierdeți în lumea jocurilor.

Tastele

corsair-k95-rgb-platinum-feature

Vezi pretul Emag

Capacele tastelor sunt gravate cu laser cu un font mare și ușor de citit. Acest lucru permite, de asemenea, ca lumina LED să strălucească strălucitor și uniform. Datorită tastelor media și a tastelor de comandă rapidă dedicate, nu este nevoie nici ca legenda să fie înghesuită pe vreo tastă.

Tastele programabile G de-a lungul marginii stângi sunt gri, spre deosebire de restul tastelor negre. Acestea au, de asemenea, un finisaj texturat care le face ușor de recunoscut. În plus, puteți schimba capacele de taste de același stil folosind extractorul de taste inclus pentru tastele WSAD.

Comutatoare Cherry MX originale...

La achiziționarea tastaturii, puteți alege între două comutatoare mecanice Cherry MX originale diferite. Alegeți între comutatoarele Cherry MX Brown sau Cherry MX Speed Silver, în funcție de ce preferi. Acest lucru o face una dintre cele mai bune tastaturi de gaming Cherry MX pe care le puteți cumpăra.

Comutatoarele Brown oferă o funcție tactilă cu funcționare silențioasă cu o pre-cursă de 2 mm și o cursă totală de 4 mm. Cealaltă opțiune a ta, Speed Silver, oferă o funcție liniară cu o pre-cursă scurtă de 1,2 mm și o cursă totală de 3,2 mm.

Software

corsair-k95-rgb-platinum-key-1

 

Principalul program software pentru personalizarea completă a tastaturii este iCUE (Corsair Utility Engine). Corsair a folosit acest motor software de ceva timp, ceea ce înseamnă că cele mai multe dintre problemele de funcționare au fost eliminate.

Acest software controlează în principal iluminarea RGB, cu opțiuni aproape nelimitate. Puteți ajusta totul, de la luminozitate la efecte și chiar să le suprapuneți în straturi. Nicio altă companie nu oferă acest nivel de personalizare a iluminării.

Remapping și macro-uri...

Puteți utiliza iCUE pentru a remapa fiecare tastă pentru a efectua orice funcție doriți și, de asemenea, pentru a înregistra macro-uri. Există un pachet software suplimentar care oferă opțiuni suplimentare și este puțin mai ușor de utilizat, numit Elgato Stream Deck.

Opțiunile detaliate disponibile prin intermediul Elgato sunt utile nu numai pentru macros de joc, ci și pentru programele de editare. Orice regizori și fotografi în devenire vor găsi crearea de scurtături foarte ușoară și extrem de utilă.

Performanță

corsair-k95-rgb-platinum-software

Vezi pretul Emag

Utilizarea acestei tastaturi este o plăcere absolută. Nu numai că este robustă și inspiră încredere, chiar și atunci când bateți cu furie în timpul luptei, dar și detaliile mai fine. Este evident că gamerii au creat și proiectat această tastatură. Ceea ce înseamnă că este una dintre cele cele mai durabile tastaturi de gaming de pe piață.

De la dispunerea și poziționarea ușor de accesat a tastelor și până la suprafețele texturate de pe tastele utilizate frecvent. Butoanele de comandă rapidă nu se află într-o zonă în care vor fi apăsate din greșeală, dar sunt totuși ușor de atins atunci când este nevoie.

Atingând noi înălțimi...

În funcție de comutatoarele Cherry MX pe care le folosiți, nimic nu se compară cu acele originale de inginerie germană. Cele mai scurte Speed Silvers oferă unul dintre cele mai rapide răspunsuri pe care le-am experimentat vreodată, în timp ce Browns oferă o experiență mai bună pe toate planurile.

Atât jocurile în ritm rapid, cât și tastarea oferă rezultate receptive și precise pe ambele tipuri de comutatoare. Cu toate acestea, dacă tastați mai mult, am alege probabil Browns. Faptul că au acel suport confortabil pentru încheietura mâinii nu face decât să adauge și mai mult plăcerea sesiunilor prelungite.

Ne-a plăcut senzația premium a aluminiului periat și chiar și schimbarea volumului cu ajutorul rolei metalice oferă satisfacție. Dacă aveți și alte componente Corsair în PC-ul dumneavoastră, utilizarea iCUE pentru a potrivi toate luminile este ceva cu adevărat special care trebuie să fie văzut.

Corsair K95 RGB Platinum Review - argumente pro și contra

Argumente pro

 • Materiale premium folosite în construcție, cum ar fi aluminiul anodizat de calitate aeronautică.
 • Unul dintre cele mai confortabile suporturi pentru încheietura mâinii pe care le-am folosit vreodată.
 • Alegerea a două culori diferite și atractive de aluminiu periat.
 • Comutatoare mecanice Cherry MX autentice cu două opțiuni.
 • Memorie încorporată de 8 MB pentru salvarea profilurilor de utilizator.
 • Comenzi rapide și comenzi media dedicate, inclusiv o rolă de volum din metal.
 • Gamă uriașă de funcții de personalizare cu ajutorul software-ului.

Contra

 • Încă nu este cea mai accesibilă tastatură din categoria premium.
 • Software-ul iCUE este complicat dacă nu a fost folosit niciodată anterior.
 • Partea texturată a suportului pentru încheietura mâinii poate aduna rapid praf și firimituri.
 • Nu este disponibil un jack audio, pe care îl oferă majoritatea celorlalte tastaturi premium.
 • Sunt necesare două porturi USB pe PC-ul dvs. dacă acesta nu are disponibil USB 3.0.

Căutați altceva?

Tastaturile de calculator vin în toate formele și dimensiunile. Consultați recenziile noastre aprofundate despre cele mai bune tastaturi Cherry MX Brown, cele mai bune tastaturi mecanice Tenkeyless, cele mai bune tastaturi mecanice 60%, cele mai bune tastaturi 40% și cele mai bune tastaturi Chiclet pe care le puteți cumpăra în 2022.

În plus, nu ratați recenzia noastră cuprinzătoare Das Keyboard Model S, recenzia noastră Corsair K63 Wireless, recenzia Logitech G413, recenzia celor mai bune tastaturi de gaming scumpe și recenzia noastră Razer Huntsman Elite pentru mai multe articole uimitoare disponibile în prezent.

Corsair K95 RGB Platinum Review - Gânduri finale

Chiar dacă aceasta este o tastatură scumpă, oferă o experiență premium. Acea veche zicală 'primești ceea ce plătești' nu ar putea fi mai adevărată. După ce veți folosi această tastatură pentru o vreme, veți uita rapid și chiar vă veți bucura că ați plătit mai mult.

Vezi pretul Emag

 

Deoarece sunt disponibile aceleași opțiuni de software și de personalizare în comparație cu noua generație, această tastatură rămâne fantastică. Dacă o puteți lua la o reducere suculentă, este o soluție de nerefuzat.

Ne-a plăcut foarte mult să folosim această tastatură, nu numai pentru jocuri, ci și pentru uz general. Este confortabilă și se comportă exact așa cum ar trebui să o facă.

Așadar, până data viitoare, e game on.